Изключително много хора се притесняват за доходите си и за това, че внезапна инфлация или криза може да стопи състоянието им. Съществуват изключително много фирми и институции, които могат да помогнат за това, тази група, както и хората от средна класа да задържат своите доходи. Франц Йозеф Гренцебах, общественик и предприемач говори по тази болезнена тема.

Финансовото осигуряване – приоритет на богатите?

• Богатите изпитват най-големи страхове
• Средната класа е точно толкова значима целева група, колкото и най-заможните
Много статистики предвиждат, че в бъдеще ще се купуват само най-масовите и най-луксозните продукти. Хората обаче разбират погрешно това предсказание. Средната класа няма да изчезне. Тя просто също ще си позволява ексклузивни продукти и ще предпочита такива, но по рядко.
В същото време хората от средната класа ще компенсират със закупуването на други стоки, които са на изключително ниски цени в други области. Те ще подбират ниските цени там, където този избор не е свързан с голям риск.
Финансовото осигуряване ще бъде сред ексклузивните услуги, които със сигурност няма да бъдат приоритет на богатите, смята Франц Йозеф Гренцебах. Много хора от средната класа имат сравнително скромни спестявания, които обаче са изчислени така, че да подсигурят тях и семействата им.
Страхът им от инфлация е до голяма степен по значим и оправдан от този на много други хора със значително по-високи доходи. Инвестициите в злато и в други подобни продукти, за които се очакват да не загубят своята номинална стойност е толкова актуална тема, както и за всички останали.

Кои институции и организации правят подобни презентации

• Банкови институции
• Застрахователни дружества
Финансовото осигуряване е все още приоритет на банките и застрахователните дружества. Те познават механизмите, по които е възможно подобна цел да се реализира на практика. В България най-важните от тях имат представителства и те организират предимно индивидуални консултации по тези теми на изключително заможни хора.
Със сигурност обаче във Варна темата не е достатъчно добре популяризирана и изисква особено допълнително влияние.
Какво представлява семинарът на финансово осигуряване.
Това са няколко разкошни часа на лукс, в които ще Ви бъде показано колко е важно да не загубите това, което имате. Ще Ви се сервира гурме меню, хубава пура и марков алкохол и ще Ви се разкаже, какво биха могли да бъдат обстоятелствата, поради които можете да загубите всичко това и как да предотвратите подобна катастрофа по мнение на Франц Йозеф Гренцебах.